Dinkić podnio ostavku, preuzima poslaničku grupu G17

U cilju da ubrzam postupak i ne opterećujem rad Narodne skupštine, podnosim ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade i ministra ekonomije
0 komentar(a)
Mlađan Dinkić, Foto: Arhiva Vijesti
Mlađan Dinkić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 15.02.2011. 17:44h

Lider G17 Plus Mlađan Dinkić podnio je danas ostavku premijeru Mirku Cvetkoviću, rečeno je Tanjugu u G17 Plus.

Dinkić namjerava da od sada vodi poslaničku grupu G17 Plus u Narodnoj skupštini.

Zamjenica će mu biti dosadašnja šefica poslaničke grupe Suzana Grubješić.

Ministarka za nacionalni investicioni plan Verica Kalanović sjutra će podnijeti ostavku premijeru na to mjesto, i ubuduće će biti angažovana kao poslanik te stranke.

U G17 Plus navode da njihov lider ne želi ni na koji način da komplikuje postupak svog razrješenja, već da olakša sprovođenje odluke koju je juče saopštio premijer Cvetković.

"U cilju da ubrzam postupak i ne opterećujem rad Narodne skupštine, podnosim ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade i ministra ekonomije", navedeno je u tekstu ostavke.

Lider G17 Plus je, kako navode u njegovoj stranci, o tome obavijestio i predsjednicu Narodne skupštine Slavicu Đukić Dejanović.

Dinkić je u pismu premijeru Cvetkoviću naveo da će mu "u interesu konsolidacije privrede nakon ekonomske krize, kao predsjednik G17 Plus, koja je članica vladajuće koalicije, predložiti kandidata za novog ministra ekonomije, kao i kandidate za nove ministre u resorima koji, prema koalicionom sporazumu, pripadaju G17 Plus".

"Želim da Vlada ostane stabilna do kraja mandata i ne želim da budem doživljen kao prepreka evropskim integracijama Srbije", navodi Dinkić.

Bonus video: