Šarićeva žena tužila ministarku pravde Srbije

Šarićeva supruga, tuži za klevetu ministarku Malović i ministarstvo zbog navodne povrede ugleda i časti i pretrpljenih duševnih bolova.
339 pregleda 0 komentar(a)
Vrtić, Foto: Blic
Vrtić, Foto: Blic
Ažurirano: 09.02.2011. 09:15h

Lana Popović (30), nevjenčana supruga pljevaljskog narko-bosa Darka Šarića (41), podnijela je tužbu protiv ministarke pravde Srbije Snežane Malović u kojoj traži milion dinara jer joj je navodno ministarka izjavama o oduzimanju imovine ugrozila život, prenosi Blic.

Šarićeva supruga, kojoj je sud privremeno oduzeo imovinu zbog sumnje da je stečena novcem od prodaje kokaina, tuži za klevetu ministarku Malović i ministarstvo zbog navodne povrede ugleda i časti i pretrpljenih duševnih bolova.

"Naneta joj je nenadoknadiva šteta jer joj je zbog neistinitih informacija bio ugrožen život, pa je stoga bila primorana da se iseli iz zemlje, a takođe je zbog toga okolina prema njoj ispoljila prezir velikih razmjera" navodi u tužbi advokatica Jelena Klečević, koja zastupa Šarićevu ženu.

U tužbi se još navodi da Popovićeva, kojoj je, između ostalog, privremeno oduzet i dječji vrtić u Šilerovoj ulici, po zanimanju dječji vaspitač i da zbog izjave ministarke „više nije u mogućnosti da se zaposli, kao i da je prinuđena da se osami i izbegava ljude”.

Šarić i ljudi iz njegove okoline su preko advokata do sada podnijeli više tužbi protiv državnih funkcionera, novinara i medija.

Šarić je tako, zbog povrede ugleda i časti, jer mu je navodno „povređena pretpostavka nevinosti”, sredinom septembra 2010. tužio predsjednika Srbije Borisa Tadića, ministre pravde i unutrašnjih poslova - Snežanu Malović i Ivicu Dačića, kao i državnog sekretara Ministarstva pravde Slobodana Homena i tražio čak 10 miliona dinara.

Sa tužbama su stizale i prijetnje za koje se veruje da dolaze iz Šarićevog okruženja. Kao što je poznato, operativni podaci su govorili da klan sprema osvetu baš ovim tuženim funkcionerima, kao i onima koji su vodili akciju „Balkanski ratnik”, tužiocu za organizovani kriminal Miljku Radisavljeviću, dvojici visokih funkcionera policije i jednom pripadniku BIA.

Prema operativnim podacima, klan je planirao likvidacije, a prijetnje su počele da stižu kada je počela primjena Zakona o oduzimanju imovine. Prijetnje su upućivane i svedoku saradniku Nebojši Joksoviću.

Poznate su sumnje da su Šarić i pripadnici njegove grupe razmjenjivali šifrovane poruke, koje su se odnosile na neke funkcionere, preko pojedinih novina.

Jedne od njih su „Pljevaljske novine”.

Inače, direktorka ovih novina Vela Mićković, inače supruga Josifa Mićkovića koji je advokat Šarića, tvrdila je da nikakvog dopisivanja nije bilo.

Ostala bez obdanništa, automobila, novca...

Od Lane Popović privremeno je oduzeto obdanište u Šilerovoj 87 od 142 kvadratna metra, kao i parcela na istoj adresi od 300 kvadrata.

Istom sudskom odlukom od marta 2010. oduzet joj je i automobil BMW X3, kao i 17.250 evra, koji su pronađeni kod nje.

Inače, prema zvaničnom ugovoru, ona je kupila objekat u Zemunu, u kojem je bilo obdanište, za 166.500 evra od „Mat kompanije”, inače Šarićevog preduzeća u Pljevljima.

U odluci o oduzimanju navodi se da je očita nesrazmjera između zakonitih primanja i imovine koju poseduje, a za koju nije pružila nijedan dokaz da ju je zakonito stekla.

Bonus video: