Plakati u Zagrebu pozivaju na linč Sanadera?

Duž ulice Petra Preradovića u samom centru Zagreba pojavili su se plakati koji pozivaju na linč bivšeg premijera Hrvatske Ive Sanadera.
70 pregleda 0 komentar(a)
Sanader, Foto: Jutarnji.hr
Sanader, Foto: Jutarnji.hr
Ažurirano: 08.02.2011. 15:17h

Plakati koji pozivaju na linč bivšeg premijera Hrvatske Ive Sanadera pojavili su se juče u centru Zagreba, dok je u Austriji istraga protiv njega proširena zbog sumnje da je "oprao" više od dva miliona evra.

Duž ulice Petra Preradovića u samom centru Zagreba pojavili su se plakati koji pozivaju na linč bivšeg premijera Hrvatske Ive Sanadera.

Prema informacijama loklanih elektronskih medija, plakati su inspirisani poznatim predizbornim plakatima Baraka Obame, koji je bio prikazan uz slogan "Houp" (Hope), odnosno nada. Uz Sanaderov lik ispisana je poruka Roup (Rope), odnosno kanap.

Prva asocijacija koja se nameće je kanap za vešanje, tako da je teško shvatiti ove plakate, izlepljene juče, kao išta drugo osim poziva na linč, navode mediji, a prenosi Mondo.

USKOK proširio istragu protiv Sanadera

Prošle sedmice je proširena istraga protiv bivšeg šefa HDZ-a Iva Sanadera i to zbog pranja više od 20 miliona kuna.

Takođe, s tim novim podacima dopunjen je zahtjev za izručenje Iva Sanadera iz Austrije.

Prema pisanju hrvatskog Indexa, Uskok smatra da je cjelokupna blokirana imovina Sanaderovih stečena nelegalno.

Zbog optužbi za pranje novca Sanader je i krajem prošle nedjelje ispitivan u Austriji. Ispitivanje je trajalo 6 sati, a Sanaderov advokat je nakon toga rekao novinarima kako je zadovoljan iskazom svog klijenta i da vjeruje da će nakon ovog iskaza cijeli slučaj biti gotova stvar.

Austrijski mediji nekoliko dana prije toga objavili su kako istražitelji imaju dokaze da je Sanader primao provizije od Hypo banke, što kasnije nije niti potvrđeno niti demantirano od strane nadležnih organa, ali je demantovano od strane Sanaderovih advokata.

Bonus video: