Naprednjaci dali rok vlastima, omladina čisti plato ispred Skupštine

Predsjednik SNS Tomislav Nikolić uvjeren je da će to biti najmasovniji, ali i najmirniji protest u glavnom gradu Srbije.
61 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.02.2011. 14:01h

Predsjednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić je rekao na današnjem mitingu opozicije u Beogradu da opozicija ne želi da vladajuća koalicija preda vlast i da se ne kandiduje ponovo, već samo da raspiše vanredne parlamentarne izbore.

"Dajte nam dva mjeseca koje i mi dajemo njima. Ako siledžije, kao i do sada, ne budu željele da slušaju, u aprilu ćete me zateći ovdje kako sjedim na stiroporu da se ne prehladim. A i vi ponesite stiropor, ako želite da mi se pridružite", rekao je Nikolić.

Zamjenik predsjednika SNS-A Aleksandar Vučić kritikovao je ekonomsku politiku vlade i kao primjer naveo da je Srbija svakoga sata zaduženija za 750 evra, a da 44 ljudi dobije otkaz.

Prema policijskim procjenama, na početku mitinga opozicionih stranaka okupljenih oko SNS-a bilo je prisutno oko 55.000 građana, dok je zamenik predsjednika te partije Aleksandar Vučić za RTS kazao da je na miting došlo više od 100.000 ljudi.

Omladina po dogovoru čisti plato ispred Skupštine

Omladina Srpske napredne stranke počela je, po okončanju opozicionog mitinga te stranke, raščišćavanje platoa ispred Doma Narodne skupštine, zajedno sa radnicima Gradske čistoće.Članovi omladine SNS-a počeli su da raščišćavaju uži centar grada odmah po okončanju mitinga, kako je i ranije najavljeno iz te stranke, dok su pripadnici stranačkog obezbjeđenja bili raspoređeni ispred izloga prodavnica u blizini Trga Nikole Pašića.

Načelnik policije: Mogući incidenti na ulicama

Načelnik Policijske uprave za grad Beograd Stevan Bjelić predvidio je da će biti pokušaja da navijačke grupe izazovu nerede na današnjem mitingu Srpske napredne stranke (SNS).

Policija ima informacije da će mitingu prisustvovati između 1.500 i 2.000 navijača beogradskih fudbalskih klubova, precizirao je Bjelić za B92.

On je poručio da je "bolje da na miting ne dolaze oni koji žele da prave nerede, jer će policija intervenisati”.

Bjelić je dodao i da policija ne očekuje remećenje reda i mira većih razmjera.

Galerija

Bonus video: