Policajci u Srbiji osumnjičeni da su namjerno izazivali udese

Osobe koje su učestvovale u izazivanju nesreća dobijale su 100 eura, a od osiguranja su saobraćajnim policajcima davale 1.000 eura, a ostatak uzimali za sebe.
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.02.2011. 11:33h

Na teritoriji Zrenjanina i Novog Sada uhapšeno je 15 osoba, među kojima i pet saobraćajnih policajaca, zbog sumnje da su namjerno izazivali saobraćajne nezgode.

Kako prenosi RTS, pretpostavlja se da su oštetili više osiguravajućih kuća za 200.000 eura.

"Saobraćajni policijaci su fingirali saobraćajne nezgode. Oni su pozivali određene osobe da sa svojim automobilima dođu na dogovoreno mjesto i namjerno izazovu saobraćajnu nezgodu, kako bi pribavili finansijsku korist, nakon obavljenog uviđaja", saopšteno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

Korist od takvih nezgoda, prema istom izvoru, imale su i osobe koje su sa policajcima učestvovale u fingiranju nezgoda, tako što su novac dobijale od osiguravajućih kuća, jer su prilikom uviđaja prijavljivali povrede koje nisu zadobili.

Osobe koje su učestvovale u izazivanju nesreća dobijale su 100 eura, a od osiguranja su saobraćajnim policajcima davale 1.000 eura, a ostatak uzimali za sebe, navode u MUP-u.

Akciju hapšenja izveli su pripadnici Uprave kriminalističke policije i Uprave saobraćajne policije u saradnji sa Policijskom upravom u Zrenjaninu i Višim javnim tužilaštvom u tom gradu.

Bonus video: