AFERA TROVANJE

Dačić čeka ljekarski nalaz Željka Mitrovića

Nakon što je TV Pink objavila da je njen vlasnik Željko Mitrović trovan i da su u njegovoj krvi nađeni otrovni benzen, olovo i arsen, povodom tog slučaja oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.02.2019. 03:45h

Na osnovu prijave za pokušaj ubistva srpskog medijskog magnata srbijanska policija nastavlja s istragom.

'Koliko me je do sada obavijestila kriminalistička policija PU Beograd, taj ljekarski nalaz koji je objavljen u novinama o određenim materijama koje su se nalazile u krvi nije stigao do MUP-a i očekujemo da svi ti podaci stignu do nas kako bi se istraga mogla bazirati na relevantnim činjenicama', rekao je Dačić novinarima u Narodnoj banci Srbije.

Željko Mitrović, koji se već četiri nedelje u Njemačkoj liječi od anemije, podnio je prijavu protiv nepoznate osobe,na osnovu  koje se istražni postupak nastavlja, kako bi se prikupili svi potrebni podaci. Televizija Pink pozvala je policiju i tužilaštvo da utvrde ko stoji iza pokušaja Mitrovićevog trovanja. Doktor Nikola Milinić, koji je krajem decembra, nakon što mu je pozlilo, primio Mitrovića na liječenje u KBC Bežanijska kosa u Beogradu, demantovao je špekulacije koje su se pojavile u nekim medijima da Mitrović ima leukemiju, rak ili AIDS.