Tatonovog ubicu štiti Luka Bojović

Prelić, jedan od vođa “Alkatraza”, podgrupe “grobara”, pobjegao je 17. septembra 2009. godine, nekoliko sati nakon što je u centru Beograda batinjanem ubijen Taton.
324 pregleda 0 komentar(a)
Bris taton, Foto: Rojters
Bris taton, Foto: Rojters
Ažurirano: 27.01.2011. 17:46h

Odbjegli Đorđe Prelić (26), kojega je Viši sud u Beogradu osudio na 35 godina zatvora jer je organizovao ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona (28), krije se pod zaštitom Luke Bojovića, piše beogradski Blic.

Prelić, jedan od vođa “Alkatraza”, podgrupe “grobara”, pobjegao je 17. septembra 2009. godine, nekoliko sati nakon što je u centru Beograda batinjanem ubijen Taton .

Ubistvo se desilo uoči utakmice Partizan - Tuluz, a taton je umro nakon 12 dana u Kliničkom centru u Beogradu

Beogradski list piše da je Prelić pobjegao u Holandiju, i da policija ima podatke da je to uradio sa lažnim dokumentima i uz pomoć jednog policajca.

Iako je informaciju srpski ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, ime osumnjičenog policajca nikada nije saopšteno.

"Prelić je otišao u Holandiju jer mu je Luka Bojović obećao zaštitu. Bojović je u to vrijeme bio na slobodi i često je boravio u Holandiji, u čijem kriminalnom miljeu ga ne diraju jer je jedan od bliskih saradnika Miloša - Bate Petrovića. Petrović je u Holandiji vođa jedne od najjačih srpskih kriminalnih grupa i veliki suparnik Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam, koji je takođe dobar dio svoje kriminalne karijere stvorio u ovoj zemlji ", rekao je izvor iz vrha MUP-a Srbije.

Policijska istraga je navodno otkrila kontakte koje je Prelić imao sa Lukom Bojovićem.

Bojović je i u Srbiji te 2009. godine važio za jednog od jačih beogradskih narko-dilera, ali i zaštitnika odbeglih pripadnika zemunskog klana. Pred našim pravosuđem, međutim, Bojović je bio osuđen samo za falsifikovanje isprava

Bonus video: