Srbija poslala poruku hiliganima, za ubistvo Tatona 240 godina

Viši sud u Beogradu, donio presudu za ubistvo Brisa Tatona ubijenog u septembru 2009. godine na Obilićevom vencu u Beogradu.
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.01.2011. 15:57h

Četvorica optuženih osuđena su na po 35, 32 i 30 godina zatvora zbog organizovanja napada na navijače francuskog kluba Tuluz 17. septembra 2009. godine na Obilićevom vencu, gde je nastradao Taton neposredno pred održavanje fudbalske utakmice Partizan-Tuluz.

Na 35, odnosno 32, godina zatvora u odsustvu su osuđeni Đorđe Prelić i Dejan Puzigaća , koji su u bjekstvu i za kojima je raspisana međunarodna potjernica.

Pravosnažnost kazne od 30 godina zatvora u pritvoru Okružnog zatvora čekaju vođa navijačke grupe "Iridućibili" Ivan Grković i jedan od vođa "Alkatraza" Ljubomir Marković.

Pored njih, zbog krivičnog djela teško ubistvo na po 14 godina zatvora osuđeni su Vladan Suvajac, Jovan Karbić, Milan Vujović i Branimi Četnik.

Na 12 godina zatvora zbog istog djela osuđeni su Dragan Tomasović, Stefan Veličković, Milan Tarlać i Bojan Matijević.

Stepa Petrović i Dejan Stanković osuđeni su na pet odnosno četiri godine zatvora zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje.

Vladimiru Boškoviću izrečena je uslovna osuda od osam mjeseci zatvora sa rokom provjere od dvije godine jer je izvršio krivično djelo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog djela i on će se i u nastavku procesa jedini braniti sa slobode.

Sud je Tatonove roditelje, kao oštećene u ovom postupku, uputio da svoj odštetni zahjtev od 200.000 evra ostvare u parničnom postupku.

Od "pravda zadovoljena" do "katastrofa pravosuđa"

Presudama su zadovoljni roditelji pokojnog Brisa Tatona i tužilaštvo, dok branioce osuđenih sve karakterišu kao katastrofu pravosuđa.

Advokat porodice ubijenog navijača fudbalskog kluba Tuluz Brisa Tatona, Slobodan Ružić rekao je da porodica Taton smatra da su kazne odgovarajuće, s obzirom na težinu učinjenog zločina.

Današnje suđenje obezbeđivalo je više desetina pripadnika sudske straže, a hodnik Palate pravde bio je "okupiran" sa više stotina prijatelja i članova porodica optuženih, prenosi Mondo.

Bonus video: