Dnevnici Ratka Mladića su autentični

HAŠKI sud podnio je izvještaj o dnevnicima Ratka Mladića koji je napravio slovenački grafolog Dorijan Keržan.
0 komentar(a)
Mladić, Foto: Vijesti online
Mladić, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 12.01.2011. 18:33h

HAŠKI sud podnio je izvještaj o dnevnicima Ratka Mladića koji je napravio slovenački grafolog Dorijan Keržan, a čiji nalazi idu u prilog njihovoj autentičnosti.

Uspoređujući Mladićev rukopis sa rukopisom iz dnevnika, Keržan je zaključio da analizirani uzorci "sadrže mnogo bitne sličnosti". "Zaključci snažno podržavaju pretpostavku da je sporni i referentni rukopis pisala ista osoba. Po mom mišljenju, sporni i referentni uzorak je pisala ista osoba", napisao je Keržan u izvještaju, pišu srpski mediji.

Dnevnici pronađeni u februar prošle godine

Sud je Keržana angažovao kao nezavisnog stručnjaka u postupku protiv Vojislava Šešelja. Srpska policija je dnevnike otkrila 23. februara prošle godine, a 10. marta ih je dostavila tužiocima Haškog suda, koje ih želi uvrstiti kao dokaz u više suđenja, među kojima je i suđenje Šešelju.

Vođa Srpske radikalne stranke je optužen za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH od 1991. do 1993. godine. Suđenje je počelo u novembru 2007. godine, a Šešelj je u pritvoru Haškog suda od februara 2003. godine.

Bonus video: