Prognani Srbi će se vratiti na Kosovo

Lider Alijanse za Novo Kosovo Bedzzet Pacoli izjavio je da će u novoj vlasti tražiti mjesto predsjednika Kosova, kao i da će na Kosovo vratiti sve prognane Srbe.
78 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.01.2011. 00:00h

Lider Alijanse za Novo Kosovo Bedžet Pacoli izjavio je da će u novoj vlasti tražiti mjesto predsjednika Kosova, kao i da će na Kosovo vratiti sve prognane Srbe."Vratiću na Kosovo sve Srbe. Kosovo mora biti multietniccko i ono će samo kao takvo biti zanimljivo za strana ulaganja", rekao je Pacoli za današnju "Politiku" i dodao da Srbe ne vidi kao manjinu jer su po njemu svi jednaki.Pacoli je dodao da će "samo jaka država biti spremna da prihvati sve one koji bi se vratili i koji će zajedno sa Albancima i ostalima, deliti dobro i zlo".Pacoli, po mnogima najbogatiji Albanac na svetu, rekao je da bi voleo da sever Kosova bude slobodna ekonomska zona, u koju bi jaki investitori ulagali."Planiramo da se uloži veliki kapital, gde bi za početak bilo otvoreno najmanje dvije do tri hiljade radnih mjesta. Sjever bi imao ekonomsku autonomiju", rekao je Pacoli.Lider Alijanse za budućnost Kosova naveo je da bez dobijanja mjesta predsjednika države neće ući u koaliciju. Dodao je da će tražiti i ministarstva ekonomije, zdravlja i najmanje joss jedno jer u tim oblastima ništa nije uradjeno.

"U planu mi je da izgradim i Prištinu i Gračanicu, da povežem Beograd, željeznički i drumski i sa Dečanima i Peći, Uroševcem, za dobrobit svih građana koji žive na Kosovu, a koji će se slobodno i bez trunke straha kretati i po Kosovu i po Srbiji. Spreman sam sav novac koji imam, da uložim tu, gde sam rođen", rekao je Pacoli, koji živi u Švajcarskoj.

Bonus video: