Banjaluka: Ekshumirani posmrtni ostaci Davida Dragičevića, stotine građana na ispraćaju

Predstavnik grupe "Pravda za Davida" Ozren Peduv rekao je da današnji dan nosi "snažnu poruku – da ni mrtvi nemaju mira"
11246 pregleda 1 komentar(a)
Ekshumacija tijela Davida Dragičevića, Foto: BETA/AP
Ekshumacija tijela Davida Dragičevića, Foto: BETA/AP

Više stotina građana Banjaluke ispratilo je danas sa Novog groblja vozilo u kojem je kovčeg sa posmrtnim ostacima ubijenog 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića, čije će tijelo biti prevezeno u Austriju i tamo biti po drugi put sahranjeno.

Ekshumaciji je prisustvovala Davidova majka Suzana Radanović, članovi grupe "Pravda za Davida", kao i brojni građani Banjaluke.

Prisutni su za vrijeme ekshumacije povremeno uzvikivali "Pravda za Davida", "Ubice, ubice…", a kroz suze su pjevali i pjesmu "Klinac iz geta" koju je kao 16-godišnjak napisao pokojni David Dragičević i koja je postala himna grupe "Pravda za Davida".

Predstavnik grupe "Pravda za Davida" Ozren Peduv rekao je da današnji dan nosi "snažnu poruku – da ni mrtvi nemaju mira".

David će po po drugi put biti sahranjen u gradiću Viner Nojštat (Bečko Novo Mjesto) u neposrednoj blizini Beča, gdje živi Davidova majka Suzana Radanović.

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića, ranije je isticao da neće dopustiti da tijelo njegovog ubijenog sina ostane u, kako je rekao, zločinačkoj državi.

David Dragičević nestao 18. marta prošle godine, a njegovo tijelo nadjeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas kod tvrđave Kastel.

Policija je prvobitno tvrdila da je Davidova smrt zadesna, a Tužilaštvo je kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića.

Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen, silovan i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP Republike Srpske.

Bonus video: