KRIK objavio fotografije: Andrej Vučić sa "čovjekom čije ime izaziva strah na Kosovu"

Zvonko Veselinović se, piše KRIK, prema izvještaju policije i BIA-e, navodi kao čovjek koji je umiješan u različita krivična djela
6192 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Betaphoto
Ilustracija, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 15.04.2019. 11:10h

Biznismen sa sjevera Kosova, Zvonko Veselinović, i brat srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, Andrej, fotografisani su zajedno u jednom restoranu na Kopaoniku, piše istraživački portal KRIK koji je objavio i fotografije.

Ovim se, kako piše KRIK, potvrđuju sumnje da je Vučićev brat blizak sa čovjekom "čije ime izaziva strah na Kosovu i koji je, prema izvještaju policije i BIA-e, umiješan u različita krivična djela."

"Krajem marta 2015, Crvena zvezda igrala je košarkašku utakmicu protiv njemačke Albe za plasman u četvrtfinale... Dešavanja na terenu pratila su petorica muškaraca na ekranu u restoranu "Salaš 137" na Kopaoniku... a među njima su bili i Veselinović i Andrej Vučić", navodi portal, koji Veselinovića naziva "ozloglašenim biznismenom".

U telefonskom razgovoru sa novinarkom KRIK-a, Veselinović je negirao da se vidio sa Andrejem na Kopaoniku. "Ja sam se sa njim jednom sreo na zdravo-zdravo dok su još opozicija bili (prije 2012). Čovjeka ne poznajem, niti imam kontakt s njim", rekao je on.

"Ako neko kaže da me viđa s njim, taj laže. To je još jedna vaša dezinformacija, još jedan spin, kao i svaki tekst o meni. Vas nikada nije ni zanimala istina, vi ste uvijek gledali da napravite film za koji ste plaćeni", dodao je Veselinović.

Kada su novinari KRIK-a rekli da posjeduju fotografije njihovog susreta, Veselinović je rekao: "Super, izbacite fotografije u medije. Nisam se viđao sa njim, stojim iza toga".

Andrej Vučić nije odgovarao na pozive - novinari KRIK-a pokušali su da stupe u kontakt sa njim i posredstvom predsjednikove savjetnice za medije Suzane Vasiljević, ali je ona odgovorila: "Predsjednikov brat nije državni funkcioner, pa tako mi nismo adresa za kontakt sa njim".

Gost koji je uslikao susret objasnio je novinarima da je bio iznenađen da ovu dvojicu vidi zajedno pošto je u novinama pročitao članke koji Veselinovića opisuju kao kriminalca.

Fotografisao ih je krišom mobilnim telefonom i dugo se bojao da fotografije bilo kome pokaže ili pošalje. Nije čuo o čemu razgovaraju, navedeno je u tekstu.

Tekst je dostupan na OVOJ internet adresi.

Bonus video: