Mira Marković sahranjena u Požarevcu

Dvorište je bilo ispunjeno ljudima koji su bili tu da odaju počast, sveštenici eparhije braničevske su održalo je opelo a urna je spuštena u zemlju uz rusku pjesmu Podmoskovske večeri
1138 pregleda 0 komentar(a)
Mirjana Marković, Foto: Betaphoto
Mirjana Marković, Foto: Betaphoto

Udovica bivšeg predsjednika Savezne Republike Jugoslavije i haškog optuženika Slobodana Miloševića, Mirjana Marković sahranjena je danas u Požarevcu.

Urna sa njenim pepelom položena ispod lipe u dvorištu porodične kuće gdje je 2006. sahranjen i Slobodan Milošević, javila je Slobodna Evropa.

Dvorište je bilo ispunjeno ljudima koji su bili tu da odaju počast, sveštenici eparhije braničevske su održalo je opelo a urna je spuštena u zemlju uz rusku pjesmu Podmoskovske večeri.

"Slobo i Miro, vi niste izgubili čast, to Srbija mora da zapamti. Niko nije platio žešću cijenu za slobodu od vas. Sa ove vremenske distance, Slobodan Milošević je bio veliki srpski vođa, srpski velikomučenik, a sud istorije će i sa imena Mirjane Marković skinuti ljagu", rekao je Milovan Bojić, nekadašnji ministar iz Jugoslovenske ljevice i njen bliski saradnik.

Slobodan Bulatović, suprug Marije Marković koja živi u Crnoj Gori, je rekao da ona nije dobila potrebne dozvole da prisustvuje sahrani.

Bonus video: