IZMEĐU TRI KANDIDATA

Sjeverna Makedonija bira novog predsjednika

Makedonski građani biraju između kandidata vladajuće koalicije oko SDSM i DUI Steve Pendarovskog, makedonske opozicione koalicije oko VMRO DPMNE Gordane Siljanovske-Davkove i Blerima Reke, koga podržavaju dvije opozicione partije Albanaca
653 pregleda 0 komentar(a)
Predizborna kampanja u Sjevernoj Makedoniji, Foto: Reuters
Predizborna kampanja u Sjevernoj Makedoniji, Foto: Reuters

U Sjevernoj Makedoniji danas se održava prvi krug predsjedničkih izbora na kojima učestvovuju tri kandidata.

U Državnoj izbornoj komisiji (DIK) kažu da su su sva izborna mesta otvorena na vrijeme, u 7.00, i da se glasanje odvija bez problema. Prve podatke o izlaznosti DIK će objaviti u 10.30.

Makedonski građani biraju između kandidata vladajuće koalicije oko SDSM i DUI Steve Pendarovskog, makedonske opozicione koalicije oko VMRO DPMNE Gordane Siljanovske-Davkove i Blerima Reke, koga podržavaju dvije opozicione partije Albanaca.

Na šestim po redu predsjedničkim izborima od osamostaljenja zemlje glasa se na 3.480 biračkih mjesta u 80 opština i u Gradu Skoplju, koja će biti otvorena do 19.00. Zajedno sa predsjedničkim biće održani i vanredni izbori za gradonačelnike opština Ohrid, Debar i Novo Selo.

Izbore nadgleda više od 3.094 makedonskih i 419 stranih posmatrača. Najviše posmatrača ima nevladina organizacija Most iz Skoplja, više od 1.500, dok su medju stranim najbrojniji posmatrači OEBS/ODIHR – 240.

Preporučujemo za Vas