O IZJAVI KOSOVSKOG PREMIJERA NAKON SAMITA

Rama: Haradinaj laže, niko mu u Berlinu nije tražio da suspenduje takse

U pitanju je "laganje da bi neko ispao 'dobar čovjek' pred svojim narodom", smatra predsjednik albanske vlade
4228 pregleda 2 komentar(a)
Rama, Foto: Reuters
Rama, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.05.2019. 12:21h

Premijer Albanije Edi Rama rekao je da niko na samitu u Berlinu nije zatražio od kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da suspenduje takse, prenosi prištinski list "Koha".

Ramuš Haradinaj je za RTK prije dva dana rekao da je na berlinskom samitu bilo određenih pritisaka od svih učesnika da Priština ukine sto odsto uvećane takse na proizvode iz Srbije.

Prema Haradinajevim riječima, "ozbiljnu situaciju su stvorili kancelarka Merkel, Makron, premijer Rama, predsjednik Tači... svi oni su smatrali da je dobro da takse budu suspendovane na neko vrijeme kako bi se dala prilika za dijalog", prenijela je RTK.

Međutim, Koha piše da je Rama rekao da niko nije zatražio od Haradinaja u Berlinu da suspenduje takse i da je, kako je dodao, on učinio suprotno, prenosi Tanjug.

Rama je, navodi prištinski list, optužio Haradinaja da "još uvijek nije shvatio osnovna pravila ljudske komunikacije", koja su, kako dodaje, "pravila koja, takođe, važe i za lidere – da kada nešto razgovaraju između sebe, to ne komentarišu u javnosti".

U pitanju je "laganje da bi neko ispao 'dobar čovjek' pred svojim narodom", smatra Rama, prenosi Koha.

Albanski premijer tvrdi da je samo "predložio u dva navrata Haradinaju" da prihvati zahtjev Merkelove i Makrona da se takse suspenduju na šest ili četiri mjeseca, da bi se dijalog nastavio, navodi prištinski list.

Pošto je Haradinaj, kaže dalje Rama, javno rekao da je on izvršio veći pritisak da se ukinu takse i od Vučića, njemu onda, kako dodaje, ostaje "da se utješi činjenicom da je poslije samita, Vučić bio jednako nezadovoljan kao i Ramuš", prenijela je Koha.

Preporučujemo za Vas