Tači i Vučić se rukovali prije sastanka sa Mogerini

Mogerini je na Tviteru objavila fotografiju na kojoj se Tači i Vučić pozdravljaju u njenom prisustvu, kao i fotografije sa odvojenih razgovora sa dvojicom predsjednika sa kojima se sastala na marginama samita u Tirani
1414 pregleda 1 komentar(a)
Fotografija koju je Mogerini objavila, Foto: Twitter
Fotografija koju je Mogerini objavila, Foto: Twitter

Predsjednici Srbije i Kosova Aleksandar Vučić i Hašim Tači rukovali su se danas u prisustvu visoke predstavnice EU Federike Mogerini u Tirani, gdje učestvuju na samitu Procesa Brdo-Brioni.

Mogerini je na Tviteru objavila fotografiju na kojoj se Tači i Vučić pozdravljaju u njenom prisustvu, kao i fotografije sa odvojenih razgovora sa dvojicom predsjednika sa kojima se sastala na marginama samita u Tirani, u pokušaju da oživi dijalog Beograda i Prištine koji je u zastoju.

Na redovnom godišnjem samitu Procesa Brdo-Brioni u Tirani učestvuju čelnici Albanije, BiH, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije, kao i Slovenije i Hrvatske.

Proces Brdo-Brioni pokrenut je 2013, kao zajednička hrvatsko-slovenačka inicijativa, s ciljem da se regionalnom saradnjom i rješavanjem otvorenih pitanja stabilizuju prilike na Zapadnom Balkanu i ubrza njegovo približavanje EU.

Bonus video: