Jovanović: Srbija da raskrsti sa zločinačkim nasljeđem, ući u EU i NATO

"Umjesto da u skladu sa svojim interesima gradimo najbolje moguće odnose sa susjedima, grubo se miješamo u politički i zakonodavni život Crne Gore i podržavamo osuđene kriminalce, koji su se uvijek krili iza srpskog naroda dok su činili nedjela i zločine", naveo je Jovanović
2497 pregleda 9 komentar(a)
Čedomir Jovanović, Foto: Betaphoto
Čedomir Jovanović, Foto: Betaphoto

Predsjednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da Srbija zauvijek treba da "raskrsti sa zločinačkim nasleđem", kao i da je neophodno da uđe u Evropsku uniju i NATO savez.

"Poslije svih događaja u Srbiji posljednjih mjeseci i razvoja situacije u regionu, jasno je da nacionalizam i sve vrste ekstemističkog ponašanja ostaju glavni problem sa kojim se nedovoljno suočavamo", rekao je Jovanović u pisanoj izjavi, saopštio je LDP.

Prema njegovim riječima, "ovoga puta nacionalizam dobija nove oblike i protagoniste, a poražavajuće je što se srpska politička elita prema tome odnosi kao jednom od instrumenata za ostanak ili dolazak na vlast".

"Umjesto da u skladu sa svojim interesima gradimo najbolje moguće odnose sa susjedima, grubo se miješamo u politički i zakonodavni život Crne Gore i podržavamo osuđene kriminalce, koji su se uvijek krili iza srpskog naroda dok su činili nedjela i zločine", naveo je Jovanović.

On je rekao da "alternativa koja treba da zamijeni takav način razmišljanja pomjera dalje granice tog ludila".

To se "najočiglednije manifestuje u totalnoj šizofreniji koja vlada u većem dijelu srpske opozicije, koja, prijepodne, navodno napada one koji su osuđeni u procesu državnog udara a kriju se u Srbiji, čineći nova nedjela, a popodne im organizuje skupove podrške", napomenuo je Jovanović.

Bonus video: