VANREDNO STANJE U NEKOLIKO OPŠTINA

BiH: Zbog poplava blokirani putevi, otkazana nastava u školama

Nabujala Vrbanja odnijela je privremeni pješački most u Čelincu gdje su se tokom noći oglasile sirene za uzbunu
774 pregleda 0 komentar(a)
Stanovništvo evakuisano iz više naselja, Foto: Screenshot
Stanovništvo evakuisano iz više naselja, Foto: Screenshot

U pojedinim djelovima Bosne i Hercegovine zbog obilnih padavina neki putni pravci su blokirani, u djelovima Banja Luke proglašeno je vanredno stanje, a u nekim mjestima otkazana je nastava u školama, prenose mediji u BiH.

Gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić proglasio je vanredno stanje u šest naselja uz vodotok Vrbanje i nizvodno od ušća te rijeke u Vrbas.

Nabujala Vrbanja odnijela je privremeni pješački most u Čelincu gdje su se tokom noći oglasile sirene za uzbunu.

Kako prenosi N1, sirene za uzbunu su se zbog poplave oglasile poslije ponoći i u naselju Trn u opštini Laktaši.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske obustavilo je za danas nastavu u osnovnim i srednjim školama u mjestima u kojima je proglašeno vanredno stanje - Banja Luci, Tesliću, Novom Gradu, Čelincu, Trnu i Laktašima.

Preporučeno je i da djeca ne idu u školu i tamo gdje nije proglašeno vanredno stanje, ali postoji mogućnost plavljenja puteva. Isto se odnosi i na djecu u predškolskim ustanovama.

Opštine Bosanska Krupa i Sanski Most proglasile su stanje prirodne nesreće zbog poplava, a policija opštine Doboj Jug naredila je sinoć evakuaciju stanovništva naselja Matuzići čiji se domovi nalaze uz rijeku Usoru koja prijeti da se izlije iz korita.