KAZAO DA JE NAŠA DRŽAVA NAJBOLJI PARTNER

Ljajić: Srbija se raduje svakom gostu koji dođe u Crnu Goru

"Kad je dobra turistička sezona i Srbija poveća izvoz za najmanje 15 odsto", rekao je srpski ministar trgovine, turizma i telekomunikacija
2199 pregleda 1 komentar(a)
Ljajić, Foto: Betaphoto
Ljajić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 24.05.2019. 19:01h

Na Gornjem gradu Beogradske tvrđave danas je otvoren festival turističkih potencijala Beogradski manifest koji će trajati do 26. maja.

Turističku ponudu na toj manifestaciji predstavljaju Slovenija, Republika Srpska i Crna Gora, koja je i partner u organizaciji.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić rekao je da Beograd može da postane turistički centar od koga će krenuti sve akcije u regionu, sa ciljem da se privuče što veći broj turista.

"Srbija se raduje svakom gostu koji dođe u Crnu Goru, jer kad je dobra turistička sezona i Srbija poveća izvoz za najmanje 15 odsto", rekao je Ljajić.

Dodao je da je saradnja u turizmu zajednička šansa i za Srbiju i za Crnu Goru.

I narednih godina Srbija će Crnu Goru tretirati, kako je rekao, kao najboljeg partnera sa kojim može da postigne najviše u privlačenju prekookeanskih turista.

Ambasador Crne Gore u Srbiji Branislav Mićunović rekao je da je saradnja Srbije i Crne Gore "divna i srdačna i da daje prave rezultate."

"Osjećam radost našeg prijateljstva, a odnosi naše dvije zemlje blagorodni su i imaju divnu perspektivu", rekao je Mićunović.