"ALBANSKOM NARODU NIKAD NIJE BILO BOLJE"

Tači najavljuje da će Kosovo i Albanija živjeti u jednoj državi i bez granica

"Budite sigurni da je daleko lakše ostvarivanje sna o jednoj teritoriju bez granica između Kosova i Albanije nego što je bio izazov odlaska Srbije sa Kosova. To će se dogoditi"
5126 pregleda 4 komentar(a)
Hašim Tači proglašen počasnim građaninom Krume, Foto: Facebook/Hashim Thaçi
Hašim Tači proglašen počasnim građaninom Krume, Foto: Facebook/Hashim Thaçi

Predsjednik Kosova Hašim Tači je danas u Krumi, u Albaniji izjavio da albanskom narodu nikada ranije nije bilo bolje.

On je, kako prenosi RTK, rekao da je misija Kosova za slobodu i nezavisnost nedovoljna, da su Albanci nepravedno podijeljeni, da sada treba da se svojom voljom ujedine "i da je došlo vrijeme da se radi pametno na uklanjanju graničnih prelaza između Kosova i Albanije koji su nepravedno nametnuti".

Tači je u govoru povodom proglašavanja počasnim građaninom Krume rekao da će u bliskoj budućnosti Kosovo i Albanija živjeti zajedno, bez granica.

RTK prenosi da je Tači kazao da će nastaviti napore za prisajedinjenje Preševa, Medveđe u Bujanovca Kosovu, što će se, prema njegovim riječima, ostvariti bez dovođenja u pitanje bilo kog milimetra Kosova, jezera Gazivode i Trepče.

"Budite sigurni da je daleko lakše ostvarivanje sna o jednoj teritoriju bez granica između Kosova i Albanije nego što je bio izazov odlaska Srbije sa Kosova. To će se dogoditi", zaključio je Tači.