Mediji: U akciji na sjeveru Kosova ranjen jedan pripadnik policije, uhapšeno više osoba

"Istraga je imala za rezultat uključivanje nekoliko policijskih zvaničnika i nekih građana u organizaciju i učešće u kriminalnoj grupi u vezi sa krivičnim djelima ilegalna trgovina robom, zloupotreba službenog položaja, davanje mita i zabranjena trgovina"
5000 pregleda 0 komentar(a)
Akcija hapšenja započela u ranim jutarnjim satima, Foto: Rtklive.com
Akcija hapšenja započela u ranim jutarnjim satima, Foto: Rtklive.com
Ažurirano: 28.05.2019. 09:22h

U akciji Policija Kosova (PK) i Policijskog inspektorata Kosova (PIK) po nalogu Osnovnog suda u Prištini za pritvaranje nekoliko policijskih službenika i građana osumnjičenih da su kriminalna grupa ranjen je jedan pripadnik.

Dešavanja pratite u Live blogu portala Vijesti

Kosovski mediji prenose da je uhapšeno više osoba, a Koha dirote prenosi da je oko 30 ljudi uhapšeno u akciji kosovske policije i da su među njima starješine policije, policajci i carinici.

Tokom akcije u Zubinom Potoku je ranjen jedan pripadnik PK koji je medicinski zbrinut u bolnici u južnom dijelu Mitrovice i prema informacijama medija on je van životne opasnosti.

Među uhapšenima ima i albanskih pripadnika PK.

Akciju hapšenja započela je u ranim jutarnjim satima danas, a akcija je rezultat višemjesečne istrage PK i PIK koji je vodilo Specijalno tužilaštvo Kosova.

"Istraga je imala za rezultat uključivanje nekoliko policijskih zvaničnika i nekih građana u organizaciju i učešće u kriminalnoj grupi u vezi sa krivičnim djelima ilegalna trgovina robom, zloupotreba službenog položaja, davanje mita i zabranjena trgovina", navodi se u saopštenju PK.

U saopštenju se navodi da "uprkos oružanom otporu na sjeveru Mitrovice, policijska operacija se nastavlja, uključujući i hapšenja i kontrolu nekoliko lokacija što imaju za rezultat oduzimanje relevantnih dokaza uključujući i oružje dugih cijevi".

Više detalja o akciji će biti dato na konferenciji za medije na kojoj će govoriti predstavnici tužilaštva, Policije i PIK-a.

Bonus video: