"NIJE BILO IZNENAĐENJA"

Portparol Kfora: Vlasti Srbije bile obaviještene o akciji na Kosovu

Portparol Kfora negirao je da je mađarski kontigent Kfora pokušao da reaguje tokom akcije, a da je spriječen od komandanta tih snaga
5485 pregleda 5 komentar(a)
Vučić i Đurić, Foto: Milan Obradović
Vučić i Đurić, Foto: Milan Obradović

Portparol Kfora pukovnik Vićenco Graso izjavio je danas da su vlasti Srbije bile obaviještene da će doći do akcije hapšenja na sjeveru Kosova u utorak, 28. maja, i da "nije bilo iznenađenja".

"Juče je situacija bila pod kontrolom i konstantno smo je pratili. Imali smo dobru razmjenu informacija i bili smo u kontaktu sa srpskim vlastima", kazao je Graso za televiziju Prva.

Portparol Kfora negirao je da je mađarski kontigent Kfora pokušao da reaguje tokom akcije, a da je spriječen od komandanta tih snaga.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je juče u Skupštini Srbije da je tokom akcije na sjeveru Kosova mađarski kontigent Kfora pokušao da reaguje, ali da su spriječeni.

Veća grupa pripadnika kosovske policija uhapsila je juče više osoba na sjeveru Kosova. Kosovska policija je navela da se radilo o akciji protiv organizovanog kriminala, dok je zvanični Beograd ocijenio da je ona bila usmjerena na kriminalizaciju i zastrašivanje preostalih Srba na Kosovu.