Srpski ministar o navodnim vezama sa Šarićem i "zemuncima": Nadležni neka provjere svaki detalj

Lončar je kazao da su nadležni jedini relevantni da daju odgovor. "Zašto bih se ja oglašavao pored njih", rekao je on
3139 pregleda 1 komentar(a)
Lončar, Foto: Betaphoto
Lončar, Foto: Betaphoto

Ministar zdravlja Srbije, Zlatibor Lončar nije htio danas da komentariše tvrdnju nekadašnjeg načelnika Uprave kriminalističke policije Srbije Rodoljuba Milovića o vezama Lončara sa Zemunskim i klanom Darka Šarića.

Ministar je rekao da su "nadležni organi jedini relevantni da daju odgovor".

"Prvi sam koji se zalaže za demokratiju i da se o tome priča, ali neka nadležni provjere svaki detalj, neka oni to ispitaju, jer istine ne mogu biti dvije. Oni su jedini relevantni da daju odgovor, zašto bih se ja oglašavao pored njih", naveo je Lončar odgovarajući na pitanje novinara koji su u Beogradu prisustvovali predstavljanju rezultata rada Vlade Srbije u prethodne dvije godine.

Reagovao je potom i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koji je ocijenio da je "neobično" što Milović za "10 ili 11 godina" koliko je bio na raznim dužnostima u MUP-u, nije napisao nijednu krivičnu prijavu protiv Lončara.

"Sedam godina je bio načelnik beogradske Uprave kriminalstičke policije a potom i načelnik UKP, bio je šef radne grupe koja se bavila istragom ubistva Zorana Đinđića, sa svim ovlašćenjima da vodi istrage od 2003. godine. Zašto za 10-11 godina nije napisao nijednu krivičnu prijavu", upitao je Stefanović.

Ministar je dodao da je Ljubiša Buha - Čume "više puta bio u posjeti Rodoljubu Miloviću" nego što on vidja svoje saradnike iz kabineta.

Bonus video: