Sin Željka Mitrovića osuđen na 12 mjeseci kućnog zatvora

Mitrović je 2013. godine vozilom na pješačkom prelazu udario i usmrtio 17-godišnju Andreu Bojanić
8709 pregleda 14 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.07.2019. 12:19h

Aleksandar Mitrović, sin vlasnika Pinka Željka Mitrovića, osuđen je na 12 mjeseci nošenja nanogice u svom stanu i zabranu upravljanja motornim vozilom na godinu dana, zbog saobraćajne nesreće u julu 2013. u Beogradu, kada je na pješačkom prelazu pregazio 17-godišinju Andreu Bojanić, rečeno je za za N1 u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Mitrović je osuđen na jedinstvenu kaznu za oba krivična djela: teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi.

Mitroviću će u kaznu biti uračunato i vreme provedeno u pritvoru od 19. jula do 4. oktobra 2013. godine.

Prilikom objavljivanja presude, sudija je ukratko saopštila razloge donošenja navedene odluke, a protiv presude stranke i branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Mitrović je, kako podsjeća N1, 18. jula 2013. godine, vozeći džip BMV Ustaničkom ulicom u Beogradu, iz pravca Bulevara kralja Aleksandra prema Ulici Vojislava Ilića, na pješačkom prelazu udario i usmrtio 17-godišnju Andreu Bojanić.

Prema navodima tužilaštva, Mitrović je vozio brzinom većom od 81 kilometar na sat, a od siline udarca, Andrea je odletjela 29 metara.

Mitrović je pobjegao sa mjesta nesreće, a u policiju ga je odveo njegov otac Željko Mitrović, vlasnik TV Pink.

Bonus video: