Haradinaj: Razgovarao sam i sa pravim i sa lažnim Porošenkom

Hašim Tači otkrio da su ruski komičari pokušavali da uspostave telefonske razgovore sa njim prije sedam mjeseci
1577 pregleda 0 komentar(a)
Haradinaj, Foto: Betaphoto
Haradinaj, Foto: Betaphoto

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da je imao telefonske razgovore sa dva ruska komičara, ali kako je rekao, nije bilo konkretno govora o njegovom stavu o Kosovu.

Haradinaj je to izjavio na konferenciji za medije u Prištini nakon redovne sjednice vlade, prenosi RTS.

"Sa predsjednikom Petrom Porošenkom sam razgovarao, ali i sa komičarima. Jedan ili dva razgovora, ... srećom, moj razgovor nije izašao iz šablona i nije objavljen", otkrio je Haradinaj.

Tači: Zaev se izvinio, komičari pokušali da razgovaraju i sa mnom

Kosovski predsjednik Hašim Tači prenio je da mu je premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev rekao da je postao žrtva varanja, a sve što je rekao o navodnoj podjeli Kosova su glasine, dezinformacije i informacije iz "Sputnjika" i ruskih glasila.

"Lično se izvinio meni i Kosovu", rekao je Tači novinarima u Prištini, nakon oproštajnog sastanka sa šeficom Euleksa Aleksandrom Papadopulu.

Dodao je da je Zaev naglasio da ono o čemu je razgovarao sa komičarima ne stoji u odnosu na Kosovo i istovremeno je naglasio da nema činjenice, nema dokaza o tačnim informacijama o onome što je rekao.

Tači je dodao da su "odnosi između Kosova i Makedonije bili i da i dalje ostaju dobri".

Tači je, takođe, otkrio da su ruski komičari pokušavali da uspostave telefonske razgovore sa njim prije sedam mjeseci, ali da su institucije u tom slučaju bile krajnje oprezne.

Zaev je nasjeo na prevaru grupe ruskih komičara koji su ga ubijedili da razgovara sa bivšim ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom i generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

Komičar koji se predstavio kao predsednik Ukrajine obećavao je Zaevu da će mu za 100.000 eura "završiti" pitanje crkve kod vaseljenskog patrijarha Vartolomeja. Komičar koji se predstavljao kao Stoltenberg nudio je Sjevernoj Makedoniji ubrzano članstvo u NATO-u. A Zoran Zaev im je, između ostalog, govorio i o Srbiji.

Bonus video: