Brnabić: U Srebrenici se desio strašan i masovan zločin, ali Srbija nije odgovorna

Premijerka Srbije je kazala da ta zemlja "niti pribjegava revizionizmu, niti veliča ratne zločince", te da je jedina koja je isporučila sve ljude koji treba da odgovaraju
5901 pregleda 17 komentar(a)
Brnabić, Foto: Betaphoto
Brnabić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 12.07.2019. 18:24h

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocijenila je danas da se u Srebrenici desio "strašan, užasan i masovan zločin", ali da Srbija za to nije odgovorna i da ne može srpski narod da se tereti za to.

"Ja kada to kažem, onda mi kažu da sporim to što se desilo, jer to nisam nazvala 'genocidom'. Nije mi lako ni na jednu godišnjicu Srebrenice", rekla je Brnabić novinarima u Beogradu na pitanje da li Srbija negira genocid u Srebrenici.

Ona je kazala da Srbija "niti pribjegava revizionizmu, niti veliča ratne zločince", te da je jedina zemlja koja je isporučila sve ljude koji treba da odgovaraju.

"Ne bih da se ovo uzme kao relativizacija, ali u Podrinju je ubijeno 3.267 Srba za koje niko nije odgovarao i nikome nije žao. Ja bih prije gledala na tu stranu kada govorimo ko je taj ko negira zločine. Ne sporim zločin u Srebrenici i izražavam duboko saučešće svima koji su njim pogođeni", rekla je Brnabić.

Bonus video: