Beograd: Puzigaći 12 godina zatvora zbog ubistva Brisa Tatona

Tokom skrivanja Puzigaća se zamonašio u ruskom manastiru na Tajlandu i uzeo monaško ime Sava, a na suđenjima se pojavljivao u monaškoj mantiji
1954 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Viši sud u Beogradu osudio je danas Dejana Puzigaću na 12 godina zatvora za teško ubisto u saučesništvu francuskog navijača Brisa Tatona.

Taj sud izrekao je, nakon što je po treći put ponovljeno suđenje, prvostepenu presudu Dejanu Puzigaći optuženom da je učestvovao u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona u Beogradu 2009. godine.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je u decembru 2018. prvostepenu presudu Višeg suda kojom je Puzigaća u maju 2018. godine bio osuđen na 12 godina zatvora.

Puzigaća je šest godina bio u bjekstvu, zbog čega je u odsustvu osuđen na 32 godine zatvora, da bi potom Apelacioni sud tu presudu smanjio na 14 godina zatvora.

Ponavljanje suđenja Dejanu Puzigaći odobreno je nakon njegovog hapšenja u Grčkoj 2016. godine i izručenja Srbiji.

Tokom skrivanja Puzigaća se zamonašio u ruskom manastiru na Tajlandu i uzeo monaško ime Sava, a na suđenjima se pojavljivao u monaškoj mantiji.

Puzigaća, koji se tereti za krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu, nalazi se u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu od izručenja iz Grčke.

Bris Taton (28) je prebijen 17. septembra 2009. na Obilićevom vencu, u centru Beograda, uoči utakmice Partizana i francuskog Tuluza.

Njega je pretukla grupa navijača, a preminuo je 12 dana kasnije od zadobijenih povreda.

Osim Puzigaće i Đorđa Prelića, koji je nedavno pravosnažno osuđen na 10 godina zatvora, svi ostali optuženi za umiješanost u Tatonovo ubistvo pušteni su iz zatvora na uslovni otpust ili su izdržali zatvorske kazne.

Bonus video: