Tači od Veseljijeve koalicije tražio predlog za novog premijera

U pismu, koje prenosi Zeri, navodi se da PAN, kao pobjednička koalicija koja je osvojila neophodnu većinu u parlamentu, ima pravo da predloži novog kandidata za formiranje Vlade
633 pregleda 0 komentar(a)
Tači, Foto: Betaphoto
Tači, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 02.08.2019. 15:49h

Predsjednik Kosova Hašim Tači je danas, u zvaničnom pismu upućenom čelniku koalicije PAN Kadriju Veseljiju, formalno zatražio da Koalicija predloži novog kandidata za mandatara za sastav nove Vlade Kosova.

U pismu, koje prenosi Zeri, navodi se da PAN, kao pobjednička koalicija koja je osvojila neophodnu većinu u parlamentu, ima pravo da predloži novog kandidata za formiranje Vlade, prenosi Fonet.

"Proceduralno, nakon imenovanja mandatara za formiranje vlade, kandidat za novog premijera, ne kasnije od 15 dana od imenovanja, treba da predstavi sastav nove vlade Skupštini Kosova, koga treba da ga prihvati. Ukoliko predloženi sastav vlade ne dobije neophodnu većinu glasova, predsjednik će u roku od deset dana predložiti drugog kandidata, a ako ni njegov predlog ne prođe, predsjednik raspisuje izbore koji treba da budu održani najkasnije 40 dana posle raspisivanja", navodi se u dokumentu.

Bonus video: