"BOLJE DA DOVODIMO LJUDE"

Vučić o dodjeli srpskog pasoša Jingluk Šinavatri: Ne vidim problem, pasoš nije neka svetinja

On je istakao da ne može da govori o svim konrektim slučajevima, ali da je načelno za potpunu liberalizaciju dodjele srpskih pasoša
6127 pregleda 11 komentar(a)
Vučić, Foto: Darko Vojinović/AP
Vučić, Foto: Darko Vojinović/AP

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, povodom dodjele pasoša bivšoj premijerki Tajlanda Jingluk Šinavatri, da ne vidi u tome problem i da se zalaže za potpunu liberalizaciju dobijanja srpskih pasoša.

"Ja ne vidim da je to za nas problem, posebno ako je vlada mogla da vidi ma kakvu ekonomsku ili neku drugu korist za našu zemlju", rekao je Vučić.

On je kazao da pasoš nije neka svetinja, prenosi Tanjug.

"Dovedite ljude u našu zemlju, bolje da dovodimo ljude, mnogo smo ih izgubili zahvaljujući siromaštvu u kojem su nas ostavili", rekao je Vučić novinarima.

On je istakao da ne može da govori o svim konrektim slučajevima, ali da je načelno za potpunu liberalizaciju dodjele srpskih pasoša.

"Prije svega bih volio da to vidim na primjeru državljana nekih drugih zemalja iz regiona, ali i svih drugih", rekao je Vučić.

Vlada Srbije je 27. juna donijela rješenje o prijemu u državljanstvo Srbije bivše premijerke Tajlanda Jingluk Šinavatre, koja je u svojoj zemlji osuđena na pet godina zatvora zbog korupcije.

Njen brat, Taksin Šinavatra, državljanin je Crne Gore od 2009. godine.