TEHNIČKI KVAR

Mali avion prinudno sletio na autoput Zagreb Rijeka (VIDEO)

Pilot jednomotorne Cesne 150 Teodor Goričanec je izjavio da se na slijetanje na autoput jer je to bila sigurnija opcija od slijetanja u polje, ali da je jedva našao prostor za slijetanje između vozila. "Srećom niko nije povrijeđen", rekao je on
5789 pregleda 0 komentar(a)
Avion na autoputu, Foto: Screenshot
Avion na autoputu, Foto: Screenshot

Mali avion cesna 15o danas je prinudno sletio na autoput Zagreb Rijeka, izazavavši iznenađenje vozača na ovom frekventnom putu ali ne i neke povrede.

Vatrogasci iz obližnjeg Vrbovskog su naveli da je razlog prinudnog sletanja "tehnički kvar" i dodali da u ovom incidentu nije bilo povrijeđenih već da je samo načinjena materijalna šteta.

Pilot jednomotorne Cesne 150 Teodor Goričanec je izjavio da se na slijetanje na autoput jer je to bila sigurnija opcija od slijetanja u polje, ali da je jedva našao prostor za slijetanje između vozila. "Srećom niko nije povrijeđen", rekao je on.

Video snimak, načinjen iz automobila u pokretu, pokazuje teško slijetanje aviona na autoput, ševrdanje lijevo desno, kako jedno krilo grebe po putu i zaustavljanje aviona u zaustavnoj traci tik uz zaštitnu ogradu. Isti snimak pokazuje da su oštećeni krilo aviona i njegov kljun.

Portal 24 sata saopštio je da su se u Cesni nalazili jedna žena i njen instruktor letjenja.