"ZEMLJA DOVEDENA PRED VANREDNO STANJE"

Haradinaj: Više sam brinuo o promjeni granica nego o borbi protiv korupcije

Haradinaj je potvrdio da nije obavijestio svоg koalicionog partnera, da će podnijeti ostavku, a kao razlog za to je naveo da Veselji "nije ostavio prostor" za razgovor o osjetljivim temama. "Zašto upozoriti čovjeka koji je u Vašingtonu rekao da Haradinaj razgovara sa Amerikom kao i sa Srbijom?! Nije mi ostavio prostora da razgovaramo o takvim temama", rekao je on
4259 pregleda 6 komentar(a)
Haradinaj, Foto: Betaphoto
Haradinaj, Foto: Betaphoto

Premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj izjavio je da je imao "većih briga" od borbe protiv korupcije te da se bavio temom promjene granica, "koja je dovela zemlju pred vanredno stanje", prenio je Kossev.

"Premijer koji mora da čuva teritoriju ne može da se vrati rješavanju unutrašnjih pitanja poput korupcije", kazao je sinoć Haradinaj tokom gostovanja na prištinskoj televiziji T7.

On je dodao da kada se bude uvjerio da je pitanje promjene granica potpuno zatvoreno "planira da se bave unutrašnjim temama".

Haradinaj je dojučerašnju saradnju sa Demokratskom starnkom Kosova (PDK) Kadrija Veseljija, ocijenio kao loše iskustvo.

Kako je rekao, PDK ga je ometala u vezi sa "najvažnijim nacionalnim pitanjima", kao i da ne želi da saradjuje sa strankom predsjednika kosovske Skupštine Veseljija.

Haradinaj je potvrdio da nije obavijestio lidera PDK, svоg koalicionog partnera, da će podnijeti ostavku na mjesto premijera Kosova, a kao razlog za to je naveo da Veselji "nije ostavio prostor" za razgovor o osjetljivim temama.

"Zašto upozoriti čovjeka koji je u Vašingtonu rekao da Haradinaj razgovara sa Amerikom kao i sa Srbijom?! Nije mi ostavio prostora da razgovaramo o takvim temama", rekao je on.

Preporučujemo za Vas