Klepetan došao da pozdravi Malenu i uginuo

Stjepan Vokić, koji već 30 godina brine o Malenoj, objasnio je da je njegov Klepo, kako ga je zvao, došao u gnijezdo star i bolestan
6821 pregleda 2 komentar(a)
Stjepan već 30 godina brine o Malenoj, Foto: Screenshot/Youtube
Stjepan već 30 godina brine o Malenoj, Foto: Screenshot/Youtube

Priča ptičjeg Romea i Julije se nažalost privela kraju. Najpoznatija hrvatska roda Malena je ostala bez muža Klepetana koji je uginuo, piše RTL.hr.

Klepetan se u Brodski Varoš vratio još 18. marta, što je puno ranije nego inače, ali nije se vratio da ostane sa svojom Malenom preko ljeta, već da se pozdravi s njom.

Penzionisani domar, Stjepan Vokić, koji već 30 godina brine o Malenoj, objasnio je da je njegov Klepo, kako ga je zvao, došao u gnijezdo star i bolestan.

"Četvoro njih (ptića) je došlo kod majke na dasku i tri-četiri sata su tužno klepetali. Tada sam znao da je Klepo otišao da umre. Znate kako kažu da ptice umiru pjevajući. Malena je othranila 66 malih, dosta je to za jednu majku. Jako sam vezan za nju. Ne idem ni na more, niti s prijateljima nikuda, uvijek samo brinem oko nje. Pokušavam naći ribu da ju prehranim, ali jako je teško jer je sve devastirano", ispričao je Vokić.

Stjepan je obišao okolinu tražeći Klepetana nakon što se on pozdravio s Malenom, ali nije ga uspio naći. Tada mu je bilo jasno da je Klepetan uginuo.

Priča o Malenoj i Klepetanu ranije je objavljena na poznatoj stranici The Dodo i oduševila hiljade ljudi širom svijeta.