BIG MAJK VIDI POTENCIJAL ZA BIZNIS

Staumetis: U Sjevernoj Makedoniji do 40.000 novih radnih mjesta u industriji kanabisa

Straumetis je poručio da jedva čeka da se vrati i da precizira biznis planove
7409 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Američki milioner Majk Straumetis, najveći svjetski proizvođač kanabisa, izjavio je da je u Sjevernoj Makedoniji moguće otvoriti 30.000 do 40.000 radnih mjesta u toj industriji u naredne dvije do tri godine.

Kako su prenijeli makedonski mediji, on je to objavio u videu na instagram proflu nakon posjete Sjevernoj Makedoniji, tokom koje se sreo sa premijerom Zoranom Zaevom i ministrom zdravlja Venkom Filipčeom.

"Ova zemlja ina nevjerovatan kapacitet za biznis sa kanabisom, kao nijedna druga u Evropi. Oduševljen sam i ljudima koje sam upoznao. Zaista su vrijedan narod i ovaj biznis je za njih velika šansa" istakao je Big Majk.

Straumetis, koji je prije dva dana napustio Sjevenu Makedoniju poslije kraće posjete u koju je doletio privatnim avionom, poručio je da jedva čeka da se vrati  i da precizira biznis planove o kojima je razgovrao i ojača partnerstvo ovom novom šansom za Sjevernu Makedoniju i "kanabis zajednicu".

Sjeverna Makedonija je pre par godina legalizovala prozvodnju marihuane u medicinske svrhe kao 14. evropska država. Prema novinarskim istraživanjima veliki dio kompanija koje imaju licencu u vlasničkoj strukturi imaju strance, a dvije kompanije pripadaju članovima porodice Zaev.

Zvanične informacije iz vlade Sjeverne Makedonije o susretima sa Big Majkom nijesu date, a premijer Zaev je juče u parlamentu uspio da izbjegne da odgovori i na pitanja opozicionih poslanika o tome.