Haradinaj: Na kraju možemo i bez priznanja od strane Srbije

Obraćajući se novinarima po povratku iz SAD, Haradinaj je rekao da je u Njujorku razgovarao sa izaslanikom američkog državnog sekretara za Balkan, Metjuom Palmerom o "bilateralnim odnosima dvije zemlje i dijalogu Kosovo-Srbija"
1866 pregleda 0 komentar(a)
Ramuš Haradinaj, Foto: Facebook/screenshot, Facebook/screenshot
Ramuš Haradinaj, Foto: Facebook/screenshot, Facebook/screenshot

Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj ocijenio je danas da mogućnost podjele teritorije "nije više opasnost" za Kosovo i dodao da "na kraju, Kosovo može i bez priznanja Srbije".

Obraćajući se novinarima po povratku iz SAD, Haradinaj je rekao da je u Njujorku razgovarao sa izaslanikom američkog državnog sekretara za Balkan, Metjuom Palmerom o "bilateralnim odnosima dvije zemlje i dijalogu Kosovo-Srbija".

"Bilo je značajno da budem tamo. U SAD sam otputovao da bih razjasnio poziciju Kosova, sada već poznate i jasne stavove protiv podjele i promjene granica", rekao je Haradinaj.

On je dodao da je tokom boravka u Americi razgovarao i sa stalnim predstavnikom Njemačke u Ujedinjenim nacijama, Kristofom Hojsgenom kao i sa "sunarodnicima u SAD" ali ne i sa predsjednikom Kosova Hašimom Tačijem i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji takođe borave u Njujorku gdje se održava sjednica Generalne skupštine UN.

"Logika Aleksandra Vučića da ometa Kosovo u suštini najviše šteti samoj Srbiji. Na kraju, možemo i bez priznanja od strane Srbije", kazao je Haradinaj.

Bonus video: