NIKAKO NE PRIHVATA ZASTAVU KOSOVA

Zeri: Kurti u kancelariji drži samo albansku zastavu, ambasadori neće da se fotografišu

Kurti, čija je stranka pobijedila na vanrednim izborima od prije dva dana, sastao se juče sa američkim ambasadorom na Kosovu, Filipom Kosnetom, a fotografija je napravljena izvan kancelarijskih prostorija i ne vidi se nacionalna zastava
5250 pregleda 3 komentar(a)
Kurti i Kosnet, Foto: Samoopredjeljenje
Kurti i Kosnet, Foto: Samoopredjeljenje

Vođa Pokreta Samoopredjeljenje, Aljbin Kurti, u svojoj kancelariji i dalje drži samo (albansku) nacionalnu zastavu i ni na koji način ne prihvata zastavu Republike Kosovo, prenosi portal KosSev pisanje prištinskog lista Zeri.

Odatle Kurti ugošćuje brojne goste, održava sastanke o kojima informacije kasnije objavljuje na zvaničnoj stranici stranke na društvenim mrežama, ali su američki i njemački ambasadori "odbili" da se fotografišu sa Kurtijem u kancelariji u kojoj se vidi nacionalna zastava.

Kurti, čija je stranka pobijedila na vanrednim izborima od prije dva dana, sastao se juče sa američkim ambasadorom na Kosovu, Filipom Kosnetom, a fotografija je napravljena izvan kancelarijskih prostorija i ne vidi nacionalna zastava.

Ista stvar dogodila se i ranije sa njemačkim ambasadorom na Kosovu, Kristijanom Heltom. Za razliku od svih ostalih Kurtijevih sastanaka, gdje su se gosti fotografisali u pozadini sa crvenom i crnom zastavom, takođe je najava sastanka sa njemačkim ambasadorom, Kristijanom Heltom, na zvaničnoj veb stranici Samoopredjeljenja, propraćena samo fotografijom ispod ulaznih stepenica sjedišta Samoopredjeljenja. Na fotografiji se Kurti vidi dok ispraća njemačkog ambasadora nakon sastanka.

Preporučujemo za Vas