ukupni troškovi oko pet miliona

Koha: Haradinajev kabinet potrošio gotovo 700.000 eura za ručkove

Podaci su predstavljeni u izjavi o troškovima, koji je proslijeđen iz vlade, a na osnovu zahtijeva za pristup javnim informacijama
2551 pregleda 0 komentar(a)
Haradinaj, Foto: Visar Kryeziu/AP
Haradinaj, Foto: Visar Kryeziu/AP

Bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj i  njegovi saradnici su tokom nepune dvije godine na vlasti potrošili 672.223  eura, piše prištinska "Koha ditore", prenosi "Koha net". Dodaje da je  za ukupne troškove iz kosovskog budžeta izdvojeno pet miliona eura.

Podaci su predstavljeni u izjavi o troškovima, koji je proslijeđen iz vlade, a na osnovu zahtijeva za pristup javnim informacijama.

Nadležne institucije nisu u predviđenom roku dostavile traženu  informaciju, već su to učinile tek nakon žalbe podnete Zaštitniku  građana, piše Koha ditore, prenosi Koha net.

Navodi  se i da dostavljeni podaci nisu u skladu sa zahtijevom, jer predstavljaju  zbirni izdatak za neke kategorije koje uključuju sve zaposlene u  kabinetu, ali ne i troškove koje je napravio samo Haradinaj.

Na  osnovu zvaničnih podataka, kabinet kosovskog premijera potrošio je  ukupno 4,885.189 eura, od kojih je samo za ručkove potrošeno 672.223.14,  dok je za snabdijevanje hranom i bezalkoholnim pićima potrošeno i više od  toga – 688.224,39 eura.

Preporučujemo za Vas