Mickoski: Zaev pokušava da ublaži neizbježan poraz

Lider VMRO-DPMNE kaže da je potrebno da Sjeverna Makedonija postane prava moderna i evropska zemlja koja će biti utemeljena na prinicipima i vrijednostima, zakonima i poštovanju Ustava
996 pregleda 0 komentar(a)
Mickoski, Foto: AP
Mickoski, Foto: AP
Ažurirano: 19.10.2019. 17:51h

Nakon poziva premijera Sjeverne Makedonije Zorana Zaeva za hitne prijevremene izbore, lider opozicionog VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski rekao je da su građani imali priliku da vide uplašenog čovjeka koji je svjestan svojih grešaka koje je učinio.

"Vidimo čovjeka kome drhti glas zato što je nesiguran i pokušava grčevito da ublaži poraz koji je neizbježan na sljedećim prijevremenim izborima", ocijenio je Mickoski i dodao da se sada potvrdilo ono što je govorio prethodno - da je potreban novi početak, kako bi se Sjeverna Makedonija obnovila.

Mickoski kaže da je potrebno da Sjeverna Makedonija postane prava moderna i evropska zemlja koja će biti utemeljena na prinicipima i vrijednostima, zakonima i poštovanju Ustava, prenosi Tanjug.

"Snažna ekonomija, tigar na Balkanu, imamo plan, imamo viziju, imamo strategiju, znamo kako to da ostvarimo", rekao je lider najveće opozicione stranke u toj zemlji Hristijan Mickoski.

Predsjednik VMRO-DPMNE je naveo da je ubijeđen da će uspjeti da nagovori građane da masovno izađu i da daju podršku politikama VMRO-DPMNE, koje će, kako je rekao, prezentovati tokom predizborne kampanje.

Mickoski je dodao da očekuje tokom sjutrašnjeg sastanka lidera največih političkih partija u toj zemlji kod predsjednika Steva Pendarovskog da čuje predlog Zaeva i da vidi šta podrazumijeva pod "brzim prijevremenim parlamentarnim izborima".

"Treba odmah da ih raspišemo, formiramo tehničku vladu sa tehničkim premijerom i da idemo na prijevremene parlamentarne izbore", zaključio je Mickoski.

Makedonski premijer Zoran Zaev danas je na konferenciji za medije, nakon odluke evropskih lidera da ponovo odloži datum o početku pristupnih pregovora EU sa Sjevernom Makedonijom, pozvao je na hitne prijevremene izbore na kojima bi, kako je rekao, narod odlučio u kom smjeru će se kretati njegova zemlja.

Bonus video: