OCJENA UREDNIKA LISTA "DANAS"

Draža Petrović: Propaganda vlasti u Srbiji očigledno dolazi iz kuhinje Bebe Popovića

"Njegova uloga je i dalje nerazjašnjena, ali je potpuno jasno da on ima neku ulogu u Vučićevoj vlasti", kazao je Petrović
2312 pregleda 2 komentar(a)
Petrović, Foto: Screenshot/N1
Petrović, Foto: Screenshot/N1

Glavni i odgovorni urednik lista "Danas", Dragoljub Draža Petrović, izjavio je za N1 da novinari tog dnevnika nisu uspjeli da utvrde koja je tačno uloga Vladimira Bebe Popovića u režimu u Srbiji, ali da je očigledno da jedan od kreatora "crne propagande" vlasti.

Petrović je podsjetio da se bivši šef Biroa za komunikacije Vlade Srbije nedavno pojavio na promociji knjige zamjenika gradonačelnika Beograda, Gorana Vesića, kao i da je vlasnik televizije Pink, Željko Mitrović preksinoć objavio da sa Popovićem u svojoj kancelariji igra frizbi.

"Mi nismo uspjeli da definitivno utvrdimo čime se bavi Beba Popović u ovom režimu (...) Stalno postoji fama da Beba Popović stoji iza te propagande vlasti, on je i sam priznao u onom posljednjem 'Utisku nedjelje' na B92 da je u kontaktu sa Vučićem", kazao je Petrović, uz ocjenu da način komunikacije predstavnika vlasti sa političkim protivnicima i medijima jeste "kuhinja Bebe Popovića koja je opšte poznata".

Podsjetio je i da su urednici novinarske mreže "Antidot", čija su istraživanja, kako je istakao, isključivo vezana za opozicione lidere i kritičku javnost, svojevremeno priznali da im je Beba Popović "pomogao svojom bogatom arhivom iz koje su mogli da crpe određene informacije".

"Njegova uloga je i dalje nerazjašnjena, ali je potpuno jasno da on ima neku ulogu u Vučićevoj vlasti. On je vjerovatno jedan od kreatora ove stravične propagande", uvjeren je urednik lista Danas.