Brnabić: Vučić naložio da se ispita moguća špijunska afera sa ruskim agentom

"Predsjednik je sazvao sastanak u svojstvu vrhovnog komandanta Vojske Srbije i obavijesetiće nas o rezultatima istrage", kazala je Brnabić
2038 pregleda 1 komentar(a)
Brnabić, Foto: BETAPHOTO
Brnabić, Foto: BETAPHOTO

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je za Blic da se Vojno bezbjednosna agencija (VBA) bavi mogućom špijunskom aferom u kojoj ruski špijuni vrbuju srpske agente i da će kasnije danas imati više informacija o tome.

"Razgovarala sam s predsjednikom Vučićem, on je dao nalog Vojno- bezbjednosnoj agenciji da slučaj ispita. Još nemamo sve podatke, ukoliko se ispostavi da je sve istina, onda će to biti ozbiljno pitanje i problem za nas", rekla je Brnabić za Blic.

Ona kaže da očekuje sve informacije tokom dana.

"Predsjednik je sazvao sastanak u svojstvu vrhovnog komandanta Vojske Srbije i obavijesetiće nas o rezultatima istrage", zaključila je Brnabić.

List navodi da je ovim potvrđeno njegovo današnje pisanje da je "ruski diplomata i pripadnik vojne obavještajne službe Georgij Kleban akter šokantnog snimka, na kome se vidi kako daje novac jednom navodno visokopozicioniranom zvaničniku Srbije".

Snimak je 17. novembra objavljen na Jutjubu, njegova autentičnost potvrđena je za Blic, a potvrdio ga je i ugledni istraživački novinar Hristo Grozev na svom Tviter nalogu.

Bonus video: