Vučić: Mislim da SNS bez partnera ima apsolutnu većinu u parlamentu

"Janković i Jeremić su na prošlim izborima zajedno ostvarili 31 odsto glasova, a danas se hvale sa 18 odsto. Čestitam im na tom uspjehu", rekao je Vučić
83 pregleda 1 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 04.03.2018. 22:29h

Predsjednik Srbije i predsjednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je lista "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" osvojila više od 45 odsto glasova na današnjim izborima za odbornike Skupštine Grada Beograda, a da je u Boru, Aranđelovcu i Sevojnu osvojila oko 60 odsto glasova.

Vučić je ocijenio da je rezultat na izborima za Skupštinu Beograda najbolji koji je njegova stranka do sada ostvarila na bilo kojim izborima u Beogradu.

"Mislim da SNS bez partnera ima apsolutnu većinu u parlamentu", rekao je Vučić.

Na pitanje ko će biti kandidat za gradonačelnika, Vučić je samo rekao da će javnost to saznati za oko 50 dana, kada se konstituiše novi saziv Skupštine grada.

Upitan da li će SNS napraviti koaliciju sa SPS u Beogradu, Vučić je rekao da ne bi imao ništa protiv jer zajedno imaju apsolutnu većinu.

On je zahvalio biračima i istakao da su pokazali da više poštuju rezultate rada od kampanje mržnje.

Vučić je rekao da ovakav rezultat inspiriše da nastave sa promjenama, ubrzaju privredni razvoj, kao što su izgradnja metroa, prva i druga faza Beograda na vodi, izgradnja stanova za bezbjednosne strukture.

"Ovo je obaveza više za nas da se zajednički borimo i da radimo više", rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da je zadovoljen jer je SNS za 30 odsto osvojila više glasova od protivkandidata.

"Janković i Jeremić su na prošlim izborima zajedno ostvarili 31 odsto glasova, a danas se hvale sa 18 odsto. Čestitam im na tom uspjehu", rekao je Vučić.

On je istakao da je njihov problem bio u tome što su pokušali njega da smijene a nisu obraćali pažnju na građane.

Vučić je rekao da je impresioniran rezultatima koje je SNS ostvarila u prigradskim naseljima Beograda, a i na Novom Beogradu

Upitan da komentariše postignute rezultate Demokratske stranke koja nije prešla cenzus, Vučić je rekao da to nisu izbori za parlament ali da birači te stranke nisu shvatili realnost.

"Ti birači su iskazali lojalnost svojoj stranci i podržali politiku koji ne razumijem ali koja je osvojila 18 odsto glasova.

Komentarišući to što SRS-nije prešla cenzus, on je rekao da Beograd nije njihova baza i da bi postigli bolji rezultat da je Vojislav Šešelj bio kandidat za gradonačelnika.

On je rekao da je lista "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Sevojno" osvojila 62,02 glasova na opštinskim izborima u Sevojnu, lista "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Bor" 60,03 odsto glasova, a lista "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Arandjelovac" 59 odst

Bonus video: