Švajcarska Hrvatskoj isporučila Majkla Dokoviča

Uhapšen je u maju ove godine u Bazelu nakon pokušaja krijumčarenja 603 kilograma kokaina vrijednog 18 milijuna eura iz Urugvaja u Švajcarsku, a sada je završio u zagrebačkom zatvoru gdje će čekati suđenje
12129 pregleda 5 komentar(a)
Majkl Dokovič, Foto: Facebook
Majkl Dokovič, Foto: Facebook
Ažurirano: 28.11.2019. 20:07h

Hrvatskoj je danas iz Švajcarske izručen navodni crnogorski narkobos Majkl Dokovič (60), odnosno Iljmija Frljučkić gdje će mu se suditi kao vođi grupe dilera koji su uhapšeni u velikoj međunarodnoj akciji Familia, piše Večernji list.

Uhapšen je u maju ove godine u Bazelu nakon pokušaja krijumčarenja 603 kilograma kokaina vrijednog 18 milijuna eura iz Urugvaja u Švajcarsku, a sada je završio u zagrebačkom zatvoru gdje će čekati suđenje.

Osim njega, ranije tokom oktobra i novembra izručena su i dvojica saučenika, državljanin Češke (47) i državljanin Hrvatske (36).

Policijska akcija kodnog imena Familia, koju su inicirali hrvatski PNUSKOK I USKOK, protekle dvije godine vođena je na tri kontinenta te je rezultirala zapljenom tone kokaina, dva miliona eura u gotovini, milion eura u luksuznoj robi, a uhapšeno je i 16 osoba, među kojima su i dva visoko rangirana pripadnika Balkanskih narkokartela.

U maju je policija zaplijenila 603 kilograma kokaina u Švajcarskoj, kada je uhapšen i Majkl Dokovič (60), poznat po nadimcima Majk ili Majkl. Rođen je kao Iljmija Frljučkić u Podgorici u Crnoj Gori, a otad je koristio nebrojeno puno imena.

On je jedno vrijeme, pod lažnim identitetima, živio u vili u zagrebačkim Šestinama.

Bonus video: