Dveri okončale blokadu RTS, Obradović: Ovo je posljednje upozorenje

"RTS nepozivanjem organizatora protesta u svoj program krši Ustav", rekao je Obradović i dodao da time ne ispunjavaju svoju funkciju Javnog servisa
5940 pregleda 5 komentar(a)
Obradović prilikom jednog od ranijih protesta ispred RTS, Foto: Betaphoto
Obradović prilikom jednog od ranijih protesta ispred RTS, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 30.11.2019. 20:35h

Blokada sva tri ulaza u Radio-televiziju Srbije (RTS), koju su pripadnici pokreta Dveri počeli kasno poslijepodne, završena je jer su članovi ovog pokreta dobili poziv od organizatora protesta "Jedan od pet miliona", koji je u toku, da im se pridruže u šetnji do vlade Srbije.

To je saopštio lider Dveri Boško Obradović koji je zaključao katancem tehnički ulaz RTS i ključeve ponio sa sobom.

"Ovo je posljednje upozorenje. RTS nepozivanjem organizatora protesta u svoj program krši Ustav", rekao je Obradović i dodao da time ne ispunjavaju svoju funkciju Javnog servisa.

Organizatori protesta "Jedan od pet miliona" su sa kamiona pročitali zahtjeve Dveri uz parolu "Svi kao jedan protiv diktature".

Taj pokret je zatražio hitan sastanak sa glavnim i odgovornim urednikom informativnog programa RTS Nenadom Lj. Stefanovićem ili dežurnim urednikom kako bi im predočio zahtjeve.

"Zahtjevi su da večeras u Dnevniku 2 RTS-a gostuju (zamjenik predsjednika Stranke slobode i pravde) Borko Stefanović, jedan od lidera opozicije koji je brutalno pretučen u Kruševcu prije godinu dana, kao i organizatori protesta 'Jedan od pet miliona' ", navodi se u saopštenju Dveri.

Takođe, Dveri traže da se nakon Dnevnika večeras ili narednih dana obezbijedi posebna emisija u kojoj bi učestvovao predsjednik tog pokreta Boško Obradović i drugi poslanici iz opozicije "koji su u prethodnim nedjeljama javno govorili na temu kriminalnih i koruptivnih afera u vrhu vlasti, što je RTS prećutao".