Beograđani glasaju za odbornike Skupštine grada

Na snazi je izborna tišina koja će trajati do zatvaranju biračkih mjesta, u 20 sati, a tokom koje je zabranjena izborna propaganda
1 komentar(a)
izbori Beograd, Foto: Reuters
izbori Beograd, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.03.2018. 08:47h

Jutros u sedam sati u Beogradu je počelo glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada, na kojima učestvuju 24 liste. Biračko pravo ima 1.606.931 građanin i oni će moći do 20 sati da glasaju na 1.185 biračkih mjesta. Sva biračka mjesta moraju da budu neprekidno otvorena do 20 sati, a svakom biraču koji se nađe na biračkom mjestu u trenutku zatvaranja biće omogućeno da glasa. Na snazi je izborna tišina koja će trajati do zatvaranju biračkih mjesta, u 20 sati, a tokom koje je zabranjena izborna propaganda. Na dan glasanja od sedam do 20 sati, dozvoljeno je objavljivanje izvještaja o tome gdje su kandidati glasali, ali ne i njihove izjave.

Tokom izborne tišine dozvoljeno je i emitovanje informacija o izlaznosti građana i spotova nadležnih republičkih organa i nevladinih organizacija u kojima se građani upućuju u koje vrijeme i na koji način mogu da glasaju. Dok je na snazi predizborna tišina, na biračkom mjestu i na 50 metara od njega zabranjeno je isticanje simbola političkih stranaka i drugog propagandnog materijala. Lokalni izbori danas se održavaju i u Boru, Aranđelovcu i Sevojnu.

Bonus video: