govorio o kritikama da nije lojalan partner SNS

Dačić pozvao Vučića da zajedno izađu na izbore: Da me ne sumnjiče da ću s opozicijom

Povodom zamjerki da ne brani Vučića u javnosti, lider SPS-a je rekao da nema potrebe da ga brani, jer je riječ o predsjedniku koji ima više od 50 odsto podrške
4162 pregleda 3 komentar(a)
Dačić, Foto: Betaphoto
Dačić, Foto: Betaphoto

Ministar spoljnih poslova Srbije i predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić, izjavio je da je predsjedniku Aleksandru Vučiću predložio da socijalisti i Srpska napredna stranka (SNS) zajedno izađu na predstojeće izbore.

"Ja predlažem da idemo zajedno na izbore, da ne bi bilo problema i da bi se vidjelo da nema razloga da me iko sumnjiči da idem sa opozicijom", rekao je Dačić povodom nekih kritika u javnosti da SPS nije lojalan partner SNS-a i da želi da se udruži sa opozicionim strankama.

Dačić je u intervjuu za TV Prva istakao je da s predsjednikom Vučićem ima veoma korektne odnose, ali je dodao da ako SNS misli da socijalisti nisu lojalni partneri, onda ne moraju da budu partneri. Povodom zamjerki da ne brani Vučića u javnosti, rekao je da nema potrebe da ga brani, jer je riječ o predsjedniku koji ima više od 50 odsto podrške, prenosi RTS.

"On nije za odbranu. Treba afirmisati njegovu politiku. Ja sam mu juče čestitao na državničkom odnosu i mislim da je to značajnije za njega nego da dajem neke potpise podrške", rekao je Dačić.

Dodao je da Vučića brani više od 99 odsto njegovih ljudi, ali i da i socijalisti više brane Vučića nego njega, što im, kaže, zamjera. Ukazao je na to da je njegova stranka do sada na izbore izlazila samostalno i da je normalno da ne može da poziva birače da glasaju za SNS i Vučića, već za, kako je rekao, Dačića.

Zapitao je zašto bi to neko trebalo da mu zamjera i istakao da nema dileme na čijoj je strani. Dačić je ponovio da mu nije u interesu da se udružuje s bilo kim iz opozicije kako bi došao na vlast kad je već na vlasti.