"CPC TVOREVINA UDBE"

Jeremić: Vučić ćuti kao Milošević kad su Srbi protjerani iz Hrvatske

Jeremić je kazao da su Vučić i Đukanović ortaci u organizovanom kriminalu i uništavanju identiteta srpskog naroda
9500 pregleda 18 komentar(a)
Jeremić, Foto: Betaphoto
Jeremić, Foto: Betaphoto

Predsjednik Narodne stranke i predsjedavajući Saveza za Srbiju, Vuk Jeremić, izjavio je danas da "sramotno ćutanje režima Aleksandra Vučića" povodom usvajanja crnogorskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti podsjeća na ćutanje režima Slobodana Miloševića u avgustu 1995. godine, kada su Srbi protjerani iz Hrvatske.

"Kao što je Milošević ćutao zbog svojih dilova i predstojećeg sporazuma u Dejtonu, tako danas i Vučić ćuti - zbog svojih dilova i predstojećeg razgraničenja sa Kosovom", rekao je Jeremić u Kuršumliji, gdje je osnovan Opštinski odbor Narodne stranke.

Jeremić je dodao da su Vučić i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ortaci u organizovanom kriminalu i uništavanju identiteta srpskog naroda, što se, kako je istakao, jednom riječju može opisati kao izdaja.

"Usvajanje crnogorskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti znači oduzimanje Srpske pravoslavne crkve od srpskog naroda, predavanje Ostroga i drugih svetinja u ruke mafije. Taj zakon, ako opstane, može imati dalekosežne posljedice po opstanak našeg naroda - i to ne samo u Crnoj Gori, jer je Srpska pravoslavna crkva jedan od temelja našeg identiteta", rekao je Jeremić.

Jeremić je istakao da Crnogorska pravoslavna crkva "ne postoji" i da je riječ o "tvorevini crnogorske Udbe".

"To nije čak ni sekta, a samo Vučić tvrdi da je to autokefalna vjerska zajednica", rekao je Jeremić.