Beograd: Huligani raketama gađali zastavu Crne Gore, niko nije pokušao da ih spriječi

Primijećeni su pripadnici policije u civilu, dok uniformisanih nije bilo
37921 pregleda 256 komentar(a)
Raketama za vatromet je gađana zastava Crne Gore, Foto: BETAPHOTO
Raketama za vatromet je gađana zastava Crne Gore, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 03.01.2020. 08:00h

Stotine huligana, navijača Crvene zvezde protestovalo je ispred ambasade Crne Gore u Beogradu tokom kog su ispaljivane vatromet rakete na zastavu Crne Gore.

Zastava nije izgorela, iako je pogođena više puta. Ambasada Crne Gore je objavila da je zamijenila zastavu čiji su djelovi izgoreli.

Poslije košarkaške utakmice na kojoj je Crvena zvezda pobijedila Bajern iz Minhena u "Štark areni" u Novom Beogradu, masovno su došli ispred poslovne višespratnice u kojoj je i Ambasada u Knez Mihailovoj ulici i protestovali zbog donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori.

Pozvali su ostale navijačke grupe da im se pridruže i 17. januara se okupe na protestu koji najavljuju neki od njih.

Primijećeni su pripadnici policije u civilu, dok uniformisanih nije bilo.

Reporter Radio televizije Srbije (RTS) je javio da su okupljeni ispred ambasade pokušali vatrometom i pirotehničkim sredstvima da skinu zastavu Crne Gore, ali da nisu uspjeli.

Nosili su plakat-zastavu s likom Njegoša, a pred odlazak su u ulaz zgrade u kojoj je Ambasada nagurali transparent na kojem se pretpostavlja da piše "Crna Gora i Srbija - jedna familija", ali policija nije dopustila da se priđe i vidi da li je to taj transparent koji je bio istaknut na tribini tokom utakmice.

Vikali su: "Milo - Šiptare, ne damo ti svetinje!", "Crna Gora i Srbija - jedna familija", pjevali "Bože pravde" i "Tamo daleko", a uzvikivali su i "AV-AV!".

Demonstranti su pokušali da zapale crnogorsku zastavu na ambasadi u Beogradu i 27. decembra, a zvanična Srbija to nije osudila.

Bonus video: