Skoplje: Dvoje djece poginulo u požaru

Premijer Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski je, sa predstavnicima institucija, odmah došao na mjesto nesreće i potvrdio informaciju da su poginula dva maloljetna djeteta i najavio pomoć njihovoj porodici
2180 pregleda 0 komentar(a)
Spasovski na mjestu na kome je došlo do požara, Foto: BETAPHOTO
Spasovski na mjestu na kome je došlo do požara, Foto: BETAPHOTO

Dva djeteta poginula su u požaru koji je danas popodne izbio u improvizovanom naselju u skopskoj opštini Šuto Orizari, javila je Televizija Telma.

Radi se dječaku i djevojčici starosti tri godine i godinu i po, koji su bili u improvizovanoj kući u trenutku kada se srušio krov.

Prema informacijama vatrogasaca, djeca su se najvjerovatnije ugušila kada se na njih srušio krov kuće, a vjerovatno su bila mrtva prije nego što su vatrogasci došli.

Požar je prijavljen u 13.25, a skopski vatrogasci su uspjeli da spriječe da se proširi na susjedne kuće, naslonjene na zapaljenu.

Požar je gasilo 15 vatrogasaca sa nekoliko vozila.

Radi se o naselju od više improvizovanih kućica, a intervencija vatrogasaca je bila otežana i zbog toga što do kućica nema asfaltiranog puta, već tijesna staza koja je teško prohodna za vozila.

Premijer Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski je, sa predstavnicima institucija, odmah došao na mjesto nesreće i potvrdio informaciju da su poginula dva maloljetna djeteta i najavio pomoć njihovoj porodici.

"Obezbijedićemo sve što je potrebno kao prva pomoć, hitan smještaj i finasijsku pomoć", rekao je Spasovski.

Bonus video: