Vučić: Zakon napada SPC a ne Mitropoliju, sa Đukanovićem imam pristojan odnos

On je kazao da Srba u Crnoj Gori ima 28,73 odsto i da je velika borba jer pokušavaju da smanje taj broj. "To se radi kampanjama, snimanjima filmova o Božićnoj pobuni (iz 1919. godine), snimanjem raznih serija. Sve falsifikati istorijski", rekao je Vučić
19788 pregleda 166 komentar(a)
Predsjednik Srbije naglasio da sa Đukanovićem ima pristojne odnose, Foto: Jennifer Jacquemart, Jennifer Jacquemart, Jennifer Jacquemart, Jennifer Jacquemart
Predsjednik Srbije naglasio da sa Đukanovićem ima pristojne odnose, Foto: Jennifer Jacquemart, Jennifer Jacquemart, Jennifer Jacquemart, Jennifer Jacquemart

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se plaši da se polako briše ime srpske crkve u Crnoj Gori, i da će u toj državi ostati, kako je naveo, nekakve mitropolije, eparhije ili savjeti.

Vučić je, u jutarnjem programu TV Prva, rekao da gleda već 20 godina šta se radi i da će se pokazati da je bio u pravu.

Upitan da to pojasni, on objasnio je da se polako briše ime srpske crkve u Crnoj Gori i da će ostati mitropolije, eparhije, čime će neki htjeti i uspjeti da smire strasti.

"Ali moja riječ se neće promijeniti i ostaće ista. Nijednog sekunda nisam branio crkvi da se izjasni po nacionalnim pitanjima, kao što se i ja izjašnjavam", istakao je on.

Na pitanje šta se dešava u Crnoj Gori i što je rekao da patrijaršija SPC treba da se pita, a ne mitropolija crnogorsko primorska, odgovorio je konstatacijom da su mu kao političkom veteranu poznati svi trikovi.

To je objasnio riječima "pokušaće da sjednu sa mitropolijom crnogorsko-primorskom i postignu dogovor".

"Na meni je da ukažem da se radi o pokušaju napada na srpsku crkvu, a ne na mitropoliju ili neku eparhiju", kazao je Vučić.

On je kazao da Srba u Crnoj Gori ima 28,73 odsto i da je velika borba jer pokušavaju da smanje taj broj.

"To se radi kampanjama, snimanjima filmova o Božićnoj pobuni (iz 1919. godine), snimanjem raznih serija. Sve falsifikati istorijski", rekao je Vučić.

Upitan za odnos sa crnogorskim predsjednikom Milom Ðukanovićem rekao je da su u pristojnim odnosima kao dva predsjednika.

Na konstataciju da su mnogi mislili da su to prijateljski odnosi, odgovorio je da ne želi da ulazi u to šta neko misli.

"U pristojnim smo odnosima, isto kao i sa predsjednikom Sjeverne Makedonije Stevom Pendarovskim", kazao je Vučić, prenosi Tanjug.

Bonus video: