Komšić: Đukanović je uvjek dobrodošao u BiH, Dodik je neozbiljan

On je dodao da je uvjeren da će, "uprkos neodgovornosti i neozbiljnosti pojedinaca, poput Dodika", nastaviti dobra saradnja između dvije države, ističući da BiH i Crna Gora nemaju otvorenih pitanja
3307 pregleda 4 komentar(a)
Komšić, Foto: Predsjedništvo BiH
Komšić, Foto: Predsjedništvo BiH
Ažurirano: 04.02.2020. 15:10h

Predsedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Željko Komšić izjavio je danas da je srpski član Predsjedništva Milorad Dodik pokazao neozbiljnost i glasao protiv svoje ranije odluke da se uputi poziv predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću da posjeti BiH.

"Predsjedništvo BiH je već na početku svog mandata uputilo poziv svim predsjednicima u regiji, uključujući i predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, da posete BiH i za to je glasao i srpski član Predsedništva Milorad Dodik", kazao je Komšić, prenosi novimagazin.rs.

On je za regionalnu N1 televiziju rekao da je Dodik svojim jučerašnjim protivljenjem da Đukanović poseti BiH "faktički glasao protiv svoje odluke i pokazao neozbiljnost".

"Predsednik Đukanović je ljubazno i državnički odgovorio na pismeni poziv Predsedništva BiH i uvjek je više nego dobrodošao u Bosnu i Hercegovinu", istakao je Komšić.

Prema njegovim riječima, BiH i Crna Gora imaju izvrsne bilateralne odnose, koji neprestano napreduju i koji su primer dobrosusjedskih odnosa u regiji.

"Dokaz tome je i jedna od juče usvojenih odluka Predsjedništva BiH, o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Aneksa sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Crne Gore o provođenju graničnih provjera na zajedničkim graničnim prelazima", kazao je Komšić.

On je dodao da je uvjeren da će, "uprkos neodgovornosti i neozbiljnosti pojedinaca, poput Dodika", nastaviti dobra saradnja između dvije države, ističući da BiH i Crna Gora nemaju otvorenih pitanja.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je juče da se nije složio sa dolaskom predsejdnika Crne Gore Mila Đukanovića u posetu BiH, imaju u vidu, kako je naveo, trenutnu situaciju u Crnoj Gori.

Bonus video: