pića sa imenima predsjednika Srbije i njegovog brata

Danas: Unutar SNS se dijele rakije "Aleksandar Vučić" i "Andrej Vučić"

Prema novodima na sajtu subotičke kompanije, "Vučija rakija predstavlja spoj tradicionalnog i modernog" i sprema se po "tradicionalnoj recepturi iskusnih srpskih majstora"
5130 pregleda 6 komentar(a)
Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto

U Srbiji su se opticaju pojavile rakije sa imenima predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja, proizvodi ih i pakuje jedna subotička kompanija, a naručioci su iz Srpske napredne stranke, piše list Danas.

Subotička kompanija, koja je proizvela i pakovala "personalizovane rakije", još nije odgovorila na pitanje tog lista da li je predsjednik Srbije dao saglasnost da mu se ime nađe na etiketi boce, na kojoj je piše "Vučija rakija", te da li je neophodbno odobrenje osobe čije ime se stavlja na etiketu i ambalažu, bez obzira što nije riječ o tržišnoj i slobodnoj prodaji, prenosi N1.

List Danas ističe da se rakija pojavila "slučajno ili ne, nekoliko dana nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, na konferenciji za novinare podsmješljivo govorio o bezazlenosti koronavirusa", kada je, između ostalog, rekao kako je "sebi našao izgovor da popije čašicu dnevno".

Prema novodima na sajtu subotičke kompanije, "Vučija rakija predstavlja spoj tradicionalnog i modernog" i sprema se po "tradicionalnoj recepturi iskusnih srpskih majstora", a personalizovana boca, na kojoj su nacrtane dunje, košta 2.496,14 dinara (oko 21 euro), piše Danas.

Rakija "Srpska trojka", koja nosi ime Andreja Vučića je, kako se navodi, "rezultat brižljivog odabira kvalitetnih plodova šljive, dvostruke destilacije, starenja i negovanja u barik hrastovim buradima".

Za sada nema podataka ko je iz Srpske napredne stranke naručio pakovanje i brendiranje ovih rakija, piše Danas.